Maak nu online uw afspraak voor locatie Hardenberg-Marslanden, Hardenberg-Baalder of Ommen!

 

De behandelingen worden uitgevoerd door Nienke Nieuwenhuis-Schutte. Nienke is geregistreerd osteopaat bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO).

Na haar VWO heeft Nienke getwijfeld tussen de studie geneeskunde en osteopathie. De individuele aanpak bij gezondheidsproblemen en het kijken naar de totale mens is iets wat Nienke heel erg aanspreekt en wat voor haar de doorslag heeft gegeven. Ze is naar BelgiĆ« verhuist en heeft daar de 4-jarige full-time opleiding osteopathie gevolgd aan de International Academy of Osteopathie in Gent. In haar opleiding was veel aandacht voor medische basiskennis waarbij ook vakken op de Universiteit van Gent gevolgd werden. Door samenwerking tussen de osteopathie opleiding in Gent en de Universiteit van Wales heeft Nienke met het behalen van haar osteopathiediploma in 2010 ook de Bachelor of Science ontvangen vanuit de universiteit van Wales. 

'Op zoek gaan naar de oorzaak is een uitdaging!'


Tijdens haar opleiding is Nienke gefascineerd geraakt door de complexheid van het menselijk lichaam. De vele onderlinge relaties tussen het skelet, het zenuwstelsel en de inwendige organen maken haar werk erg interessant. Ze vindt het als osteopaat een enorme uitdaging om op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten en niet alleen symptomatisch te werken. Met haar osteopathische kennis, haar gedrevenheid en oprechtheid zal ze u zo goed mogelijk begeleiden tijdens het herstel van u klachten. 

Om de kennis nog meer te vergroten en op de hoogte te blijven van nieuwe inzichten volgt Nienke regelmatig bijscholingen. Zo heeft Nienke ook de 2-jarige opleiding osteopathie bij kinderen gevolgd. In deze opleiding was veel aandacht voor de zwangerschap, de bevalling en mogelijke problemen bij pasgeborenen na de bevalling. Ook de ontwikkeling die kinderen doormaken is heel belangrijk. Een kind is namelijk geen kleine volwassene! Je moet moet bij de behandeling van baby's en kinderen rekening houden met de fase van ontwikkeling waarin een kind zich op dat moment bevindt. Deze 2-jarige opleiding heeft veel extra verdieping en kennis gegeven voor de behandeling van de zwangere vrouw, baby's en kinderen.

Nienke is werkzaam op beide locaties in Hardenberg en locatie Ommen.

 

Opleidingen en cursussen

*   Osteopathie Diploma - International Academy of Osteopathy
*   Bachelor of Science - University of Wales
*   Diploma medische basiskennis
*   Certificaat 2 jarige opleiding osteopathie bij kinderen (2013/2014)
*   Cursus endocriene (hormonale) stoornissen - Philip van Caille
*   Cursus radiculaire- en pseudoradiculaire problemen, RX en MRI - Erwin ter Laak
*   Cursus osteopathie bij kinderen volgens geintegreerde technieken - Frank de
     Bakker
*   Congres migraine
*   Cursus osteopathie bij (bed) plasproblematiek - J.W. van Capelle / R.Derksen /
     H.Netten
*   Congres prikkelbare darmsyndroom
*   Cursus osteopathie bij kinderen: onderzoek en behandeling tot leeftijd van 3 jaar
     + Keel/Neus/Oor problematiek
*   Cursus neuro-endocrino-immunologie: het autonome zenuwstelsel - Rene
     Zweedijk
*   Persisterende primaire reflexen - Laurie Kolfoort-Strengholt
*   Verklevingen en chronische buikklachten - chirurg Richard ten Broek
*   Osteopatische behandeling bij baby's met verkorte tongriem - Didde Thorsted
*   Psychologie en psychosomatiek in de osteopatische praktijk - Joeri Calsius
*   Osteopathie bij plexus brachialis en cervicale klachten