Maak nu online uw afspraak voor locatie Hardenberg-Marslanden, Hardenberg-Baalder of Ommen!

Mijn naam is Mark Douw en ik woon in Hardenberg, samen met Lisa en onze mooie dochter Julie Jane.

Ik heb mijn Master of Science diploma behaald aan de International Academy of Osteopathie. Het begon allemaal toen ik als kleine jongen interesse kreeg voor voeding en beweging. Met als gevolg het starten van de Opleiding Sport en Bewegen. In deze tijd kwam ik veel in contact met sporters met diverse lichamelijke klachten. Dit zorgde ervoor dat ik ook deze doelgroep kon ondersteunen, waarna ik de opleiding Fysiotherapie ben gestart aan de Hogeschool Utrecht die ik in 2017 met succes heb afgerond.

'Op zoek gaan naar de oorzaak om gecompliceerde klachten ook echt effectief te kunnen behandelen'


In de eerste 2 jaar na het behalen van deze opleiding heb ik diverse cursussen gevolgd, gericht op Sport en Performance, voeding en leefstijl, waarvoor ik ook diverse workshops en clinics op dit gebied heb gegeven. Toch merkte ik dat diverse klachten niet altijd optimaal behandeld konden worden door reguliere behandelingen, waarna de interesse voor osteopathie is ontstaan. Op zoek gaan naar de oorzaak om gecompliceerde klachten ook echt effectief te kunnen behandelen.

Het onderzoek dat ik heb uitgevoerd in 2022/2023 voor het behalen van de Master of Science was gericht op een effectieve regionale behandelmethode bij Long Covid patienten, met mooie resultaten. Dit heeft mij nog meer gemotiveerd om te streven naar de beste behandeling voor elk individu, zodat zelfs mensen met gecompliceerde en langdurige klachten geholpen kunnen worden.

Mark is werkzaam op locatie Hardenberg-Marslanden en op locatie Ommen.