Maak nu ook online uw afspraak!

Osteopathie voor sporters

Belasting en belastbaarheid zijn ontzettend belangrijk in (top)sport. Overbelasting kan voor blessures zorgen maar ook een beperkte belastbaarheid van het lichaam kan aan de oorsprong liggen bij het ontstaan van blessures. Wanneer een gewricht niet goed beweegt, zullen andere delen van het lichaam deze beweging op moeten vangen. Als osteopaat proberen we de belastbaarheid van het lichaam te vergroten door deze bewegingsbeperkingen op te sporen. Door deze te behandelen zal het het lichaam meer capaciteiten krijgen en dus minder snel overbelast raken.

'Denk in ketens voor een grotere belastbaarheid'

Als osteopaat kijken we vooral in ketens. Dit betekent dat wanneer een enkel niet goed beweegt, dit invloed heeft op het looppatroon en andere gewrichten zoals de lage rug, heup of knie de beperking van de enkel gaan compenseren. Deze gewrichten zullen harder moet werken en dus sneller overbelast raken. Lage rugklachten kunnen ontstaan door een enkel die niet goed beweegt. Om deze reden zal een osteopaat niet alleen naar de pijnregio kijken maar ook de rest van het lichaam onderzoeken.  

Voor meer informatie over welke klachten een osteopaat bij sporters behandelt leest u verder bij 'klachten en indicaties'.


Klachten & indicaties sporters