Vanaf 1 september zijn wij verhuist naar 2 nieuwe locaties in Hardenberg: Baalder en Marslanden!

 

De behandelingen worden uitgevoerd door Nienke Nieuwenhuis-Schutte. Nienke is geregistreerd osteopaat bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO).

Na haar VWO heeft Nienke getwijfeld tussen de studie geneeskunde en osteopathie. De individuele aanpak bij gezondheidsproblemen en het kijken naar de totale mens is iets wat Nienke heel erg aanspreekt en wat voor haar de doorslag heeft gegeven. Ze is naar Belgie verhuist en heeft daar de 4-jarige full-time opleiding osteopathie gevolgd aan de International Academy of Osteopathie in Gent. In haar opleiding was veel aandacht voor medische basiskennis waarbij ook vakken op de Universiteit van Gent gevolgd werden. Door samenwerking tussen de osteopathie opleiding in Gent en de Universiteit van Wales heeft Nienke met het behalen van haar osteopathiediploma in 2010 ook de Bachelor of Science ontvangen vanuit de universiteit van Wales. 

'Op zoek gaan naar de oorzaak is een uitdaging!'

Tijdens haar opleiding is Nienke gefascineerd geraakt door de complexheid van het menselijk lichaam. De vele onderlinge relaties tussen het skelet, het zenuwstelsel en de inwendige organen maken haar werk erg interessant. Ze vindt het als osteopaat een enorme uitdaging om op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten en niet alleen symptomatisch te werken. Met haar osteopathische kennis, haar gedrevenheid en oprechtheid zal ze u zo goed mogelijk begeleiden tijdens het herstel van u klachten. 

In 2010 is Nienke een samenwerking gestart met Peter Winters en heeft hem een aantal jaren versterkt in zijn praktijk Osteopathie Winters. Sinds januari 2017 is Nienke haar eigen praktijk gestart in Hardenberg maar werkt ze nog steeds veel samen met Osteopathie Winters onder de naam Osteopathie Hardenberg. U kunt beide praktijken vinden op www.osteopathiehardenberg.nl


Opleidingen en cursussen

*   Osteopathie Diploma - International Academy of Osteopathy
*   Bachelor of Science - University of Wales
*   Diploma medische basiskennis
*   Certificaat 2 jarige opleiding osteopathie bij kinderen
*   Cursus endocriene (hormonale) stoornissen - Philip van Caille
*   Cursus radiculaire- en pseudoradiculaire problemen, RX en MRI - Erwin ter Laak
*   Cursus osteopathie bij kinderen volgens geintegreerde technieken - Frank de
     Bakker
*   Cursus osteopathie bij (bed) plasproblematiek - J.W. van Capelle / R.Derksen /
     H.Netten